Dejan Turk: Želimo 90 posto pokrivenosti do kraja godine!

0

Prvu deceniju poslovanja najmlađeg operatera u Srbiji obeležile su kontinuirane investicije u razvoj mreže, usluga i inovacija koje su postavile nove standarde na tržištu, poput uvođenja prvih tarifa sa besplatnim razgovorima u okviru mreže. Iskoristili smo proslvu deset godina rada Vip-a da postavimo par pitanja generalnom direktoru Dejanu Turku.

Uz čestitke povodom deset godina rada, recite nam da li ste zadovoljni kako se vaša mreža razvija?

Sigurno da smo zadovoljni. Uložili smo više od milijardu evra ali najvažnije da smo zadržali onu dečiju energiju i žar u očima i da radimo onako kao što smo radili i prvog dana. U poslednje dve godine smo napravili veliki iskorak na razvoju mreže i došli do toga da imamo najbolju 4G mrežu.

Danas ste najavili veoma zannimljiv paket usluga koji obuhvata neograničeni razgovor ka svim ostalim mrežama za određenu mesečnu nadoknadu koja nije velika. Da li mislite da će to da vam se isplati?

Mi znamo da u Vip-u imamo najbolje ljude i najbolju mrežu pa nam je zato bio poterban i najbolji proizvod na tržištu koji će da sruši granice ka svim ostalim mrežama. Dakle, sa naše mreže razgovori ka svim ostalim mrežama, i mts-ovoj i Telenorovoj su od sada neograničeni.

Prvi ste Telco operater koji je u Srbiji pustio 4G mrežu. Šta je sledeći potez? Da li razmišljate o 5G opcijama ili ne?

Za sada je u planu da razvijamo i dalje 4G i u ovom trenutku smo sa njom pokrili skoro 80% ukupnog stanovništva u Srbiji. Želimo da do kraja godine stignemo do 90% pokrivenosti, da se uverimo da stanovništvo koristi 4G tehnologiju u potpunosti a onda ćemo, naravno krenuti dalje na viši nivo.

Trenuto ste jedini mobilni operater koji nema svoju banku. Da li razmišljate i o tome?

Kada su naši konkurenti krenuli u taj posao, rekao sam svom menadžment timu isto ono što je nekad Napoleon rekao-“Ne smetaj neprijatelju dok pravi greške”, i mi sigurno još neko vreme nećemo ulaziti u bankarstvo. Uradili smo određenu kooperaciju sa Societe Generale bankom gde je moguće otvoriti račun u našim poslovnicama i u to nismo uložili ni jedan dinar nego je sve urađeno u formi partnerstva.

Razgovarao: Zoran Kovačvić

Share.