Šta bi za IT industriju i start up firme značila dostupnost alternativnih izvora finansiranja?

0

Da li bi se lakše i brže razvijali kada bi sredstva mogli da pribave iz preduzetničkih (venture) fondova, crowd-fundinga, mikro kreditnih institucija i brojnih drugih alternativnih izvora finansiranja? Da li bi to uticalo na povećanje broja start up-ova u Srbiji, a samim tim i razvoj srpske ekonomije?

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja, u saradnji sa Startit centrom, Vas poziva da, zajedno sapredstavnicima IT start up firmi,  posetite kompaniju „Strawberry energy“ i čujete sa čime su se suočavali tokom svog poslovanja, a time i dobijete odgovore na postavljena pitanja.

„Strawberry energy“ će vrata svoje firme otvoriti u sredu, 8. septembra, u 11 časova, u Naučno-tehnološkom parku Beograd, u ulici Veljka Dugoševića 54 i otkriti nam kako su počeli i na koji način su razvijali poslovanje tokom proteklih sedam godina, te kakvi su njihovi razvojni planovi i na koje izvore finansiranja se oslanjaju.

Događajem koji se realizuje u okviru USAID Projekta za bolje uslove poslovanja i kampanje „Investicije za rast“, koja ima za cilj da ukaže na nužnost postojanja alternativnih izvora finansiranja za brži razvoj MMSP i start up-ova, predviđen je obilazak poslovnog prostora firme Strawberry energy. Tom prilikom prisutnima će se obratiti:

  • Bojana Borković suosnivač, Business Development Executive, Strawberry Energy
  • Sandra Rodić, ekspertkinja za razvoj finansijskog tržišta USAID Projekta za bolje uslove poslovanja i
  • Zoja Kukić, urednica i autorka Startit centra

„Strawberry energy“ je mlada srpska kompanija koju pokreće jednostavna vizija: učiniti da obnovljivi izvori energije budu dostupni svim ljudima. Do sada najuspešniji projekat kompanije jeste prvi na svetu Javni solarni punjač za mobilne uređaje. Za ovaj izum, Strawberry energy je osvojio prvo mesto u kategoriji smanjenja javne potrošnje na manifestaciji „Nedelja održive energije 2011” u Briselu.

S poštovanjem,

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja i Starit centar

Share.