Polovina baznih stanica u Srbiji pripadaju Telenoru

0

Prema izveštaju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) za drugi kvartal 2017. godine,  Telenor i dalje ima najveću pokrivenost stanovništva i teritorije 4G mrežom. Prema izveštaju, 92,76 odsto populacije i više od dve trećine teritorije – 65,29 odsto, ima pristup Telenor brzom 4G internetu.

Tokom drugog kvartala, sagrađeno je i najviše baznih stanica koje koriste 4G tehnologiju, ukupno 600 za tri meseca. Poređenjem podataka iz izveštaja, Telenor ima 49 odsto svih baznih stanica, čime svojim korisnicima omogućava brzi internet gde god da se nalaze.

„Znamo potrebe naših korisnika i znamo da oni iz dana u dan žele sve više interneta. Veoma smo ponosi na dosadašnje uspehe i odlučni smo da nastavimo da korisnicima pružamo konzistentno i besprekorno iskustvo. Skoro polovina ukupne potrošnje mobilnih podataka ide preko naše mreže i to je jasan pokazatelj u kom pravcu ide naš budući razvoj“, rekla je Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije.

Kompanija Telenor je nakon što je pokrila skoro celu Srbiju 4G mrežom, omogućila korisnicima da i u svojim domovima koriste kućni 4G wi-fi ineternet. Posebna prednost je što je 4G mobilni internet dostupan i u ruralnim mestima gde ne postoji mogućnost uvođenja kablovskog interneta.

Share.