Panel diskusija: Problemi i rešenja internet bezbednosti

0

Pozivamo Vas na panel diskusiju “Problemi i rešenja internet bezbednosti”, koju Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) organizuje 17. oktobra, od 11.00 do 13.00, u Centru za promociju nauke, Kralja Petra 46, u Beogradu.

Problemi internet bezbednosti postaju svakodnevnica savremenog čoveka, okruženog gomilom umrežene tehnologije, na poslu, na javnim mestima i u kući. Mediji se najčešće bave samo bombastičnim slučajevima u kojima hakerski napadi ugrožavaju velike kompanijske ili državne sisteme. A pravilno razmišljanje o internet bezbednosti treba da krene od pojedinca – svakog ko koristi računar, tablet, pametni telefon, bilo koji uređaj koji je povezan na Internet. Samo puna i stalna svest o mogućim sajber opasnostima i postojećim rešenjima preventivne zaštite ili rešenjima za efikasno otklanjanje posledica, može da predupredi ili barem smanji te opasnosti.

Skup „Problemi i rešenja internet bezbednosti“ moderira dr Tamara Vučenović, urednica i voditeljka emisije „Digitalne ikone“, na Radio Beogradu 2. U panel diskusiji učestvuju domaći i strani stručnjaci iz oblasti internet bezbednosti.

O primerima „fišinga“ i sličnih onlajn prevara u Srbiji, govoriće Branko Stamenković, posebni tužilac za visokotehnološki kriminal, iz Posebnog tužilaštva za VTK u Beogradu.

Aleksandar Pavlović, sistem inženjer kompanije „Coming“ iz Beograda, održaće prezentaciju na temu „Kako sam preživeo napad kriptolokera“.

Kako RNIDS brine o bezbednosti nacionalnih internet domena .RS i .SRB, pokazaće u svojoj prezentaciji Žarko Kecić, v.d. direktora RNIDS-a i rukovodilac Sektora IKT servisa.

Gost iz Rusije je Aleksandar Venedjuhin (Aleksandr Venedюhin), istraživač iz Tehničkog centra za Internet (Technical Center of Internet – TCI). On govori o DNSSEC-u i iskustvima njegove implementacije u Rusiji.

Učesnici panel diskusije razgovaraće o mogućim koracima za unapređivanje bezbednosti srpskog internet prostora, a posetioci skupa moći će ekskluzivno da saznaju kada RNIDS uvodi DNSSEC za nacionalne internet domene.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Share.