Opasni sajber napadi – kriptolokeri haraju Srbijom – saznajte kako da se zaštitite

0

“Ransomware” je vrsta računarskog zlonamernog softvera koji se tajno instalira na računarima žrtve i koji nakon toga kriptuje (zaključava) sve podatke na računaru, šifruje ih i sprečava vlasnika da ih koristi. Žrtva istovremeno dobija poruku u kojoj se navodi da je potrebno da plati otkup napadaču kako bi podaci na računaru bili otključani.

Otkup se uvek traži u virtuelnoj kripto-valuti bitkoin. Pretnje Ransomvare-a kao što su WannaCry, Petya, Locky i Cerber u velikoj meri su usmerene na organizacije svih veličina. Ransomvare je napad broj jedan koji napada organizacije širom sveta. Šifrira datoteke i drži ih blokirane sve dok se ne izvrši otkupnina, što uzrokuje ogromne poremećaje u poslovnoj produktivnosti.

Uz pomoć Sophos Intercept X-a  zaustavite Ransomware i ostanite zaštićeni

Sophos Intercept X poseduje CryptoGuard, koji sprečava zlonamerno šifrovanje podataka od ransomvar-a, presreće ga i pomoću CriptoGuard-a vraća vaše datoteke nazad u njihova sigurna stanja.
Jedinstvene tehnologije Sophos Intercept X-a su dizajnirane tako da spreče napadače pre nego što dobiju priliku da zadaju svoj prvi udarac.

Umesto ispitivanja stotina miliona poznatih uzoraka zlonamernih programa, Intercept se fokusirao na relativno malu kolekciju tehnika koje se koriste za širenje napada. Na ovaj način je postignuto da je odbrana od napada moguća i kada su u pitanju nepoznate bezbednosne ranjivosti i pre nego što se uoče.

 

SMART I SOPHOS

Kompanija Smart d.o.o. je regionalni distributer IT sigurnosnih rešenja britanske kompanije Sophos za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.
Sophos proizvodi antivirus program skoro 30 godina. Danas Sophos antivirusna rešenja pomažu u zaštiti mreža za 100 miliona ljudi u 150 zemalja i 100.000 preduzeća, uključujući Pixar, Under Armour, Northrop Grumman, Xerox, Ford, Avis i Toshiba.
Liderska pozicija Sophos kompanije na Grtnerovoj listi potvrđuje kvalitet Sophos endpoint proizvoda i prepoznaje trenutne tehnološke inovacije, kao što je i Sophos Intercept X.

Kompanija Sophos razvija rešenja koja održavanje bezbednosti IT infrastrukture čine jednostavnim i pouzdanim poslom, ako i vi želite da se zaštitite na pravi način od ovakvih i sličnih napada kontaktirajte nas na telefon 021 47 28 200 ili putem e-mail adrese prodaja@smart.rs

Preuzmi sophos-intercept-x-dsna.pdf

Intercept X ​FREE Trial

 

Share.