Konferencija „eMagine“ u maju 2017.

0

Bosch Srbija uz podršku kompanija Prodayna, Endava i msg global solutions organizuje konferenciju za mlade profesionalce u oblasti Interneta stvari (IoT)

Bosch Srbija zajedno sa kompanijama Prodayna, Endava i msg global solutions najavljuje zajedničku konferenciju pod nazivom “eMagine“ za 13. maj 2017. godine, koja će se održati u Belexpocentru. Cilj konferencije je da okupi preko 300 mladih IoT entuzijasta i IT profesionalaca kojima će predstavljen razvoj tehnologija budućnosti. Govornici će na konferenciji kroz pet informativnih sesija učesnike uvesti u svet IoT-a, pametnih gradova, autonomnih vozila i pokazati kako se savremene kompanije prilagođavaju digitalnoj eri.

„Bosch Srbija prati tehnološki razvoj i u 2015. godini kompanija je otvorila dva nova odeljenja u Srbiji u okviru informaciono-komunikacionih tehnologjia (ICT): Mobility Media i E-trgovina električnim ručnim alatima. Mobility Media razvija software aplikacije za iOS i Android uređaje za Car Management. Aplikacija omogućava vozačima da u svakom momentu imaju uvid u ispravnost vozila, pruža različite vrste usluga i podrške vozačima na putu i predstavlja svojevrstan dnevnik vožnje uz mogućnost davanja sugestija za ekonomičnu vožnju i smanjenje troškova korišćenja i održavanja vozila. Odeljenje koje radi na razvoju aplikacija za E-trgovinu električnih ručnih alata preko mobilnih uređaja, omogućava dostupnost kupovine i dostave proizvoda na kućnu adresu. Na taj način korisnike električnih ručnih alata širom sveta samo nekoliko klikova deli od proizvoda koji im olakšavaju svakodnevni život.

 Bosch Srbija na IoT konferenciji „eMagine“ predstavlja tehnologije budućnosti
 Bosch će učesnike uvesti u svet IoT-a, pametnih gradova i autonomnih vozila u digitalnoj eri
 Izložba inovativnih tehnoloških rešenja

Pored razvoja internet prodavnica, odeljenje radi na podršci implementacije i održavanja SAP sistema, te učestvuje u aktivnostima koje kompanija preduzima u oblasti digitalizacije i agilne transformacije Bosch organizacije globalno.

Nedavno, tim je počeo i sa razvojem inžinjerskog softvera. Ovim se kompanija pozicionirala kao vrhunski
poslodavac za IT i softverske stručnjake u Srbiji. Kompanija planira da nastavi sa povećanjem broja zaposlenih u IT sektoru i u 2017. godini“ , rekla je Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji.

Teme o kojima će biti reč na konferenciji predstavljaće renomirani domaći i internacionalni stručnjaci u području novih tehnologija: Vladimir Trkulja (StartIT), Catalin Gheorghiu, (I Computer Solutions), Kristina Jazinka Nikolic (Strawberry Energy), Mathony Hans-Joerg (Director Product Management Driver Assistance, Robert Bosch GmbH), Shah Sonesh (Director eCommerce, Digital Marketing and IoT, Power Tools North America, Bosch), Keith Anderson (Head of Change and Communication IT, Robert Bosch GmbH).

Obraćajući se mladim IT ekspertima i diplomcima na teme poput digitalne transformacije i pametnih gradova, Bosch želi da podstakne mlade lidere da se aktivno uključe u IoT teme. Istovremeno, cilj konferencije će biti i da pruži prostor za razmenu ideja, umrežavanje i učenje iz internih Bosch iskustava i od eksternih digitalnih eksperata iz celog sveta. Bosch nudi nova, inovativna i inteligentna rešenja na područjima mobilnosti, očuvanja i distribucije energije, sigurnosti i zaštite, e-upravljanja i pametnih kuća i zato u novom formatu „pametne“ konferencije vidi priliku da dotakne mlade ljude i inspiriše nove ideje i saradnju u IT oblasti.

Pored predavanja na konferenciji će biti dostupan i izložbeni deo sa eksponatima na kome će biti predstavljeni proizvodi koji u sebi sadrže najnovije tehnologije. Učesnici će moći da iskuse virtuelnu realnost i primenu 3D štampača uživo.

Radni jezik konferencije je engleski, a prijave za učešće su besplatne i otvorene. U večernjim časovima, nakon zvaničnog dela konferencije, za učesnike će biti priređena neformalna atmosfera za druženje i razmenu utisaka sa konferencije.

Share.