Kompanija Discovery Communications usklađuje poslovanje u zemljama EMEA regiona i imenuje novi rukovodeći tim

0

Kompanija Discovery Communications reorganizuje strukturu svog regionalnog poslovanja širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) kako bi učvrstila svoju poziciju globalnog lidera u produkciji zabavnih programa širom svih ekrana i uređaja. 

– Kasja Kieli (Kasia Kieli) je nova predsednica i generalna direktorka za područje Evrope, Bliskog istoka i Afrike

– Marinela Soldi (Marinella Soldi) je promovisana u stratešku direktorku za područje EMEA i generalnu direktorku za područje južne Evrope

– Džejms Gibons (James Gibbons) je postavljen za generalnog menadžera za područje Ujedinjenog Kraljevstva/Irske, Australije i Novog Zelanda i na čelo komercijalnog razvoja za područje EMEA

  Kao posledicu sjajnog dosadašnjeg rada, Viktorija Dejvis (Victoria Davies) će, pored zaduženja koja ima u centralnoj i istočnoj Evropi (uključujući i Srbiju) upravljati i tržištima Turske, područja severoistočne Evrope i Mediterana, pa će na taj način će biti formirana veća i snažnija grupa tržišta.

Kompanija Discovery je prethodnih godina širom područja EMEA ostvarila značajne investicije, počevši od preuzimanja Eurosporta i ostvarivanja prava prenosa vrhunskih sportskih događaja uljučujući Olimpijske igre u periodu 2018-2024, pa sve do novih digitalnih proizvoda namenjenih potrošačima, kao što je Dplay, koji sadrži popularne zabavne i sportske programe u Italiji, Norveškoj Švedskoj i Danskoj, kao i partnerstvo sa ProSiebenSat1 u Nemačkoj. Kompanija Discovery je takođe napravila i značajan napredak kada je u pitanju Eurosport Player – sportski striming servis dostupan korisnicima širom Evrope.

KASJA KIELI NA ČELU EVROPE, BLISKOG ISTOKA I AFRIKE

Kieli će na novoj poziciji unaprediti operativni model kompanije Discovery fokusiran na gledaoce i proizvode u regionu koji donosi najveće prihode. Ujedinjenjem poslovnih jedinica koje su ranije bile podeljene na Ujedinjeno Kraljevstvo, Nordijsku regiju, južnu Evropu i zemlje CEEMEA, jedinstveni liderski tim moći će da se fokusira na optimizovanje osnovne poslovne delatnosti kao i razvoj u novim oblastima.

Sa 17 godina iskustva u kompaniji Discovery, Kieli je prethodno rukovodila poslovnim operacijama širom 112 tržišta koja su činila poslovanje u CEEMEA regiji. Ona je i među najzaslužnijima za transformaciju poslovanja u ovom region, iz klasične distribucije kanala u uspešnu, lokalno značajnu organizaciju kakva je danas, i koja nudi gledaocima TV na pretplatu i bez pretplate kao i digitalne proizvode na dva kontinenta.

Share.