Data science conference 3.0

0

U organizaciji Instituta za savremenu nauku organizovana je konferencija DATA SCIENCE 3.0. Konferencija je održana 21. i 22. novembra 2017. godine u Bell expo centru u Beogradu. Svečano otvaranje konferencije održano je u utorak, 21.11.2016. u 9:30h.

Piše: Rajko Terzić

Ova konferencija je usmerena ka naučno-istraživačkoj industriji i to je jedan od najvažnijih događaja u Beogradu za one koji se bave analizom i analitičkim tehnologijama u Srbiji. Posetioci su mogli da steknu sliku o tome na kom nivou je Data Science u regionu: Posetioci su mogli da se upoznaju sa mnogim ljudima koji se bave analitikom.

Na DSC 3.0 su prezentovani radovi sa istraživačkim i naučnim rezultatima, sa novim idejama, korisnim iskustvenim zaključcima.

Prvog dana prezentovani su radovi u 3 Sekcije: Monetizacija podataka, Big Data i Akademska sekcija.

Drugog dana prezentovani su radovi u sledećim sekcijama: Mašinsko učenje i veštačka inteligencija, Analitika i vizuelizacija i inžinjering podataka i arhitektura.

Posećenost i zainteresovanost je bila dobra u svim sekcijama. Skupu je prisustvovalo više od 800 posetilaca.
Predavači su bili kvalitetni i dobro su predstavili svoje radove.

Ovogodišnju konferenciju DSC podržali su:
Bussines partner „SAS“,
Community partners: Poslovna inteligencija, TeleSign, Samsung, Enetel, HellWorld, PirateTechnologies
HR Partner: Vast
Promotional partners: Cloudwalker, Adax, IBM,Sentian.ai, Endava, Dos, Things solver, Ibis instruments, SAGA new frontier group,Fon, Prirodno matematički fakultet Novi sad, Univerzitet Singidunum, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Računarski fakultet, Matematički fakultet u Beogradu, Elektrotehnički fakultet u Beogradu

Podrška: HeapSpace, Data science, Startit, Netokracija, Iab Serbia, KD nuggets, DSC, Eventa1, Viena data science group, Data Science Society, Athens Big Data, ODK, VoxxedDays, Crunch Data engenering anad analitics, conference Budapest, Eventa01, Best Belgrade, eeStec, FONIS, ProductionPool, BIT Banat IT i mnogi drugi.

Zvanična adresa portala je https://www.datasciconference.com/index.html

Share.